UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фракція Ляшка проти здачі мандатів для дострокових виборів

Ідею колишніх регіоналів спровокувати парламентську кризу і вибори поки підтримують тільки самі колишні регіонали.

Парламентська фракція Радикальної партії відмовилася підтримати ідею "Опозиційного блоку" здати депутатські мандати, щоб розпустити Верховну Раду і домогтися дострокових виборів.

"Дурниці все це", - сказав лідер "радикалів" Олег Ляшко, відповідаючи на запитання, чи підтримують депутати фракції цю ідею.

11 липня лідер парламентської фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко повідомив про готовність 43 депутатів скласти мандати, щоб розпустити Раду. За його словами, в парламенті треба знайти ще понад 80 осіб, готових також скласти мандати.

Народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Найєм заявив, що здача "Оппоблоком" мандатів до дострокових виборів не призведе.

При цьому він нагадав, що "Оппоблоку", в якому зараз 43 депутата, необхідно знайти ще 80-90 бажаючих піти на дострокові вибори.

"Я не знаю, де вони їх знайдуть, хіба що пан Ляшко і Юлія Тимошенко приєднаються і разом складуть свої мандати, щоб спровокувати парламентську кризу і піти на дострокові вибори. Але зараз, мені здається, що "Опозиційний блок" самостійно це зробити не зможе", - підкреслив Найєм.