UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фокін назвав критиків його заяв про Донбас «засланими козачками» і «прихильниками війни»

За словами політика, він має намір принести в Україну мир. Разом з Кравчуком

Перший прем'єр-міністр України, а нині заступник глави української делегації в ТКГ Вітольд Фокін відреагував на критику своїх заяв про надання особливого статусу всьому Донбасу.

Так, в інтерв'ю «5 каналу» він заявив, що «реакцією на слова задоволений», але зазначає, що цитував тільки положення Мінських домовленостей.

Також Фокін вважає, що представники влади критикують його, оскільки мають зв'язок з «попередниками». І додав, що це означає, що «в провладних структурах є заслані козачки».

При цьому, про кого конкретно йдеться, він не уточнив.

«Якщо прихильники війни бісяться, значить мої слова потрапили туди, куди треба. Нам треба принести в Україну мир, що ми і збираємося робити. Я маю на увазі, ми з Леонідом Макаровичем Кравчуком», - додав Фокін.

Раніше Фокін заявив, що для припинення війни в Донбасі варто "оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів, а краще - всього Донбасу". Його слова викликали великий резонанс і засудження з боку патріотично налаштованих українців.

Читайте також: Стало відомо, чим Фокін буде займатися в ТКГ

За словами глави ОП Андрія Єрмака, який, власне, і запросив Фокіна в ТКГ, заяви Фокіна не відображають офіційної позиції України. Мовляв він щойно приєднався до ТКГ і поки “розбирається з тематикою”. А українська делегація в цілому “намагається пом’якшити чи застосувати виключно в межах національних інтересів України деякі одіозні та двозначні формулювання, на які чомусь погодилася попередня влада”.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає висловлювання в ЗМІ Вітольда Фокіна, провокаційними і такими, які не відповідають національним інтересам.

Зазначимо, що кілька років тому Фокін дав інтерв'ю Дмитру Гордону, в якому багато говорив і про Донбас зокрема. На тлі нового призначення ZN.UA вирішило згадати головні тези тієї розмови.