UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фокін направив до Верховної Ради лист щодо виборів в ОРДЛО

За словами Разумкова, ініціатива Фокіна може зірвати місцеві вибори по всій країні

Заступник глави української делегації в ТКГ Вітольд Фокін направив до Верховної Ради лист, в якому йдеться про можливість проведення місцевих виборів на території окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Про це розповів голова ВР Дмитро Разумков, під час ток-шоу "Свобода слова", передає «РБК-Україна».

"Станом на сьогодні також є заява Вітольда Фокіна, воно розширює в деякій мірі ту позицію, яка була заявлена, але воно кардинально інше, хоча там і там, воно робиться представником делегації ТКГ", - сказав Разумков.

Також він заявив, що внесення змін до постанови про проведення місцевих виборів в Україні може поставити під сумнів голосування.

"Станом на сьогодні внести зміни до цієї постанови - це втрутитися в процес, який почався, тому внесення змін до постанови може трактуватися, що вибори можуть бути зірвані або поставлені під сумнів", - додав спікер ВР.

Читайте також: Фокін назвав критиків його заяв про Донбас «засланими козачками» і «прихильниками війни»

Раніше Фокін заявив, що для припинення війни в Донбасі варто "оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів, а краще - всього Донбасу". Його слова викликали великий резонанс і засудження з боку патріотично налаштованих українців.

За словами глави ОП Андрія Єрмака, який, власне, і запросив Фокіна в ТКГзаяви Фокіна не відображають офіційної позиції України. Мовляв він щойно приєднався до ТКГ і поки “розбирається з тематикою”. А українська делегація в цілому “намагається пом’якшити чи застосувати виключно в межах національних інтересів України деякі одіозні та двозначні формулювання, на які чомусь погодилася попередня влада”.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає висловлювання в ЗМІ Вітольда Фокіна, провокаційними і такими, які не відповідають національним інтересам.

Зазначимо, що кілька років тому Фокін дав інтерв'ю Дмитру Гордону, в якому багато говорив і про Донбас зокрема. На тлі нового призначення ZN.UA вирішило згадати головні тези тієї розмови.