UA / RU
Підтримати ZN.ua

Філатов заявляє про перемогу над Коломойським на виборах мера Дніпра

Міський очільник, який впевнено виграв вибори, каже, що прізвище будь-якого кандидата проти нього в другому турі було лише одне

Мер Дніпра Борис Філатов заявив про перемогу на виборах міського голови над олігархом Ігорем Коломойським та його соратниками.

"Сьогодні я прийняв присягу перед рідним містом і тепер маю право сказати... Прізвище будь-якого кандидата проти мене в другому турі було лише одне. І це прізвище - Коломойський. Ворог держави та абсолютно аморальна людина", - написав Філатов на своїй сторінці в Facebook в п'ятницю.

Філатов стверджує, що планом Коломойського було його потрапляння до другого туру виборів мера "будь-яким способом", щоб "там спробувати знищити" його.

"Ніякого... іншого кандидата, просто не існувало", - написав мер Дніпра, додавши, що Коломойський і його соратники "знищували мене, мою репутацію і плоди моїх зусиль".

"Вони взяли в заручники мою команду і моїх близьких, порушивши понад 300 кримінальних справ і організувавши 125 обшуків. Вони продукували брехню в галактичних масштабах, використавши найбільший медіахолдинг країни. Півтора року вони намагалися паралізувати наше рідне місто, блокуючи будівництво метро та роботу комунального господарства. На їхньому боці було все", - зазначив Філатов.

Читайте також: У Філатова кинули нашатирем під час зустрічі з виборцями. У відповідь він обізвав Коломойського "мерзотою"

У другому турі виборів мера Дніпра Філатов здобув впевнену перемогу. За даними ЦВК, він отримав в чотири рази більше голосів, ніж його конкурент Загід Краснов. 22 листопада за переобрання Філатова на другий термін проголосували 150 782 особи, або 78,07% виборців, що прийшли на дільниці. Краснов заручився підтримкою 32 262 жителів Дніпра та отримав 18,77% голосів.

Детальніше про ситуацію, яка склалася напередодні виборів у місті, читайте в матеріалі «Країна по поличках. ДНІПРО».