UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Фашизм і тиранія Путіна» рівні нацистським – міністр оборони Британії

Бен Воллес переконаний: російські командири привласнюють День перемоги, щоб виправдати війну з Україною.

Політичне оточення владіміра путіна і він сам «копіюють фашизм» нацистів через вторгнення в Україну, заявив міністр оборони Великої Британії в понеділок вранці напередодні щорічного військового параду в РФ, пише The Guardian.

Очікується, що Бен Воллес також звинуватить Путіна у привласненні перемоги Радянського Союзу над нацистською Німеччиною. Він стверджує, що високопоставлені політики та генерали країни є причетними. Текст промови, як це заведено в Британії, заздалегідь розіслали редакціям газет.

«Через своє вторгнення в Україну Путін, його найближче оточення та генерали тепер копіюють фашизм і тиранію 70-річної давнини, повторюючи помилки тоталітарних режимів минулого століття», – сказав Воллес напередодні у промові в Національному музеї армії в Лондоні.

Читайте також: Втрати та помилки під час планування продовжують підривати прогрес РФ — Міноборони Британії

Солдати і танки, які не задіяні у війні проти України, будуть на параді в Москві та  інших містах Росії, ця подія, набуває щораз більшого розмаху протягом вже 20-річного правління Путіна.

«Неспровоковане та незаконне вторгнення в Україну, напади на невинних громадян та їхні будинки, а також масові звірства, у тому числі навмисне проти жінок і дітей, псують пам’ять про минулі жертви та колишню світову репутацію Росії», - прокоментував Воллес.

Очікується, що Воллес скаже під час промови до Дня перемоги над нацизмом, що саме присутність армійських генералів є особливо недоречною, оскільки вони дозволяють Кремлю провести хибний еквівалент між антифашистською боротьбою в часи Другої світової та неспровокованим нападом на демократичну Україну.

Читайте також: Кремль скорочує використання терміна «денацифікація»: більшість росіян його не розуміють

Російські військові продовжують спроби окупації України після більш ніж двох місяців боїв, у тому числі невдалої спроби захопити столицю Київ, і намагаються згрупувати сили на сході, щоб отримати територіальний виграш у виснажливих боях на Донбасі.

Сьогодні ми повідомляли про критичну ситуацію з заблокованими військовими та цивільними на "Азовсталі" в Маріуполі. Тіла загиблих розкладаються, поранені помирають через інфекційні гангрени, констатував в інтерв'ю заступник командира полку "Азов".