UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єврокомісар Фюле візьме участь у Ялтинській конференції

Візит головного перемовника Євросоюзу з Україною щодо асоціації до Криму відбудеться 18-20 вересня.

Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле візьме участь у 10-й ювілейній Ялтинській щорічній зустрічі у Криму. Інформацію про це підтвердили у представництві Євросоюзу в Києві.

Згідно з інформацією, візит єврокомісара до Криму відбудеться 18-20 вересня поточного року.

Як раніше повідомляло ZN.UA, ще один візит єврокомісара Фюле до України заплановано на 10-11 жовтня. Судячи з усього, його основна мета - підбити попередні підсумки перед вирішальним засіданням Ради ЄС у Люксембурзі та надати максимальне прискорення українській стороні на фінішній прямій. Планується участь єврокомісара у засіданні Національного круглого столу "Злагода заради європейського майбутнього" за участю представників і влади, і опозиції - за задумом організаторів, захід має на меті ще раз продемонструвати Євросоюзу єдність основних українських політичних сил у прагненні до підписання Угоди про асоціацію та подальшої євроінтеграції.

Раніше також стало відомо, що крім Фюле до Ялти приїдуть члени спостережної місії Європарламенту Пет Кокс і Олександр Кваснєвський, які, швидше за все, використають зустріч як майданчик для спілкування з президентом України, так і з представниками уряду, парламенту, лідерами опозиції.

Ялтинська щорічна зустріч, організована "Ялтинською європейською стратегією" (YES) у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, пройде 19 - 22 вересня цього року у Лівадійському палаці.

За інформацією ЗМІ, більше 200 провідних представників політичний, ділових і громадських кіл з понад 20 країн світу обговорять основні глобальні виклики та їхній вплив на Європу, Україну та світ.

За інформацією ZN.UA, Україну напередодні Вільнюського саміту може відвідати голова європейської дипломатії Кетрін Ештон в разі, якщо Україна продемонструє готовність до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. !zn

Читайте також:

Євросоюз ускладнить ратифікацію угоди з Україною, аби Київ "не розслаблявся"

Голова європейської дипломатії Кетрін Ештон може відвідати Україну напередодні Вільнюського саміту

Президент Європарламенту нагадав українській владі про необхідність вирішити справу Тимошенко