UA / RU
Підтримати ZN.ua

Естонія демонструє першість з відбудови та допомоги обороні України – Зеленський

Естонія серед тих країн, хто надає найбільшу і найшвидшу допомогу.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні розповів про візит прем’єр-міністра Естонії Каї Каллас до України та рішучість, з якою країна допомагає українським військовим та залучена до відбудови зруйнованої інфраструктури.

Зокрема, як наголосив президент, Естонія допомагає відбудувати дитячий садочок в Овручі Житомирської області, його відкриття планується вже 1 червня.

«Саме у Житомирській області реалізовано проект відбудови, який дає Естонії першість – першість у тому, як швидко реалізовується те, про що домовилися. В місті Овручі Житомирської області до 1 червня має завершитися відбудова дитячого садочка – з допомогою Естонії. Цей проект буде додатково розширений. Є й інші проекти з відбудови – упевнений, усе реалізуємо», - наголосив Зеленський.

Читайте також: З 1 травня чиновникам та працівникам інфраструктури мають виплатити одноразову допомогу за шкоду життю внаслідок війни

Він також вказав, що Естонія серед тих, чия допомога нашій обороні найшвидша і найбільша, якщо подивитися на співвідношення обсягу допомоги та ВВП країни. Це стосується і гармат для нашої артилерії, і снарядів, і зброї для наших зенітників…

«Обговорили й рішення щодо зброї та амуніції, які досі на реалізації в інших наших партнерів у Євросоюзі. Той випадок, коли від швидкості постачання, від виконання вже ухвалених рішень, безпосередньо залежить життя людей. Я дякую Естонії за готовність сприяти у відповідній комунікації з іншими партнерами», - додав президент.

Зеленський зауважив, що провів нараду в Житомирській області, за результатами якої ухвалені рішення щодо відновлення енергетики після російських ударів. Також розпочалась підготовка енергетики до наступної зими.