UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ештон закликала Україну прискорити конституційну реформу

Український уряд має шукати порозуміння з населенням України - від Сходу до Заходу, вважає Ештон.

Високий представник ЄС із закордонних справ і безпеки Кетрін Ештон засудила сепаратистів у східній Україні і закликала Київ прискорити роботу над конституційною реформою. Про це йдеться в її заяві, поширеній посольством ЄС в Україні.

"Високий представник уважно стежить за тривожними подіями східній Україні, включаючи захоплення державних будівель у Харкові, Донецьку і Луганську із застосуванням сили. Вона високо оцінює зважені дії української влади щодо проведення операцій щодо встановлення закону і порядку. Вона виступає проти подальшої дестабілізації ситуації в Україні - як зсередини країни, так і викликаної ззовні. Політичні вимоги повинні бути розглянуті у ненасильницький спосіб, за допомогою проведення належних форумів. Президентські вибори, які відбудуться наступного місяця, повинні надати громадянам законної платформу для висловлення своїх думок щодо майбутнього України", - йдеться в заяві.

Ештон наголосила, що конституційна реформа в Україні має бути всеохоплюючою і завершитися без зволікань. "Уряд має шукати порозуміння з населенням України - від Сходу до Заходу, а також гарантувати, що політичні процеси, а також реформи відображають регіональну різноманітність і поважають права людини і громадянські права", - йдеться в заяві.

Ештон підтвердила, що наступного тижня вона зустрінеться з міністрами закордонних справ США, Російської Федерації та України. "14 квітня Рада міністрів ЄС із закордонних справ дасть свою оцінку подіям в Україні", - додала вона. !zn

Читайте також:

Німеччина стурбована подіями на сході України

ЄС "стежить" за ситуацією на сході України і висловлює "стурбованість"

Держдеп США упевнений, що за подіями на сході України стоїть Росія