UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ештон стурбована обшуком в офісі "Батьківщини"

Ештон закликала українську владу не використовувати силу, і знайти вихід зі сформованої ситуації під час переговорів.

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон стурбована нещодавніми подіями в Україні і закликала українську владу утриматися від застосування сили для пошуку рішення виходу з кризи. Про це йдеться в заяві Ештон, поширеній у Брюсселі напередодні дводенного візиту до України, який розпочнеться у вівторок.

"Напередодні мого візиту до України я із занепокоєнням стежу за новинами про те, що міліція силою увірвалася в офіс найбільшої опозиційної партії "Батьківщина". Це сталося по обіді того ж дня, коли президент Янукович запропонував встановити національний круглий стіл, який збере всі політичні сили і трьох колишніх президентів України", - йдеться в заяві.

"Я закликаю українську владу зробити все можливе і уникнути подальшого використання сили для того, щоб надати місце для рішення щодо виходу з кризи під час переговорів", - заявила вона.

Як відомо, раніше у партії "Батьківщина" заявляли, що міліція разом зі спецпідрозділом "Беркут" штурмувала їхній офіс у Києві, який знаходиться на вул. Турівська, 13. Згодом у партії розповіли, що штурм офісу здійснювали невідомі: "Вони не залишили свої координат". При цьому було вкрадено все обладнання з серверного центру і навіть "флешки" з кабінетів.

Згодом захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що є фотографії, на яких зафіксовано, як бійці спецпідрозділу "Беркут" блокують будівлю на вул.Турівській, 13. !zn

Читайте також:

"Батьківщина" показала наслідки штурму офісу партії

Бійці спецпідрозділів штурмом взяли офіс "Батьківщини" та низки ЗМІ і вивезли сервери та документи

СБУ почала розслідувати спробу захоплення державної влади в Україні