UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ердоган розповів, коли Путін приїде до Туреччини

За словами турецького лідера, кремлівський диктатор планує візит після російських "президентських виборів".

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що візит російського президента Владіміра Путіна варто очікувати вже після так званих "президентських виборів" у РФ. Про це повідомляє Veryansintv.

"У п’ятницю ми приймали президента України пана Зеленського в Стамбулі. Після виборів ми будемо приймати президента Росії пана Путіна. Ми працюємо над тим, щоб відновити безпеку міського судноплавства в Чорному морі та забезпечити безпечну торгівлю зерном", – зазначив Ердоган.

Турецький президент заявив, що його країна продовжить зусилля для пошуку миру між Україною та Росією.

"Ми вважаємо, що слід уникати будь-яких кроків, які призведуть до ескалації конфліктів у регіоні та їхнього поширення на країни НАТО. Ми продовжуємо наші зусилля для встановлення миру між Росією та Україною під гаслом, що переможець у війні не буде переможцем у досягненні миру", – додав він.

Читайте також: Березневі вибори стануть останніми у моїй кар'єрі — Ердоган

Нагадаємо, 8 березня Зеленський зустрівся з президентом Туреччини Ердоганом, а перед цим відвідав суднобудівний завод, де будують українські корвети класу "Ada" для ВМС ЗС України.

Зустріч лідерів проходила на тлі заяв, які пролунали тиждень тому під час дипломатичного форуму в Анталії. Наприклад, міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан заявив: "Ми вважаємо, що настав час розпочати діалог про припинення вогню".