UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екстрене засідання підгрупи ТКГ з безпеки перенесли – росЗМІ

Засідання має відбутися у форматі відеоконференції.

Екстрене засідання підгрупи з безпеки ТКГ перенесли на 20 квітня, передає російський "Інтерфакс", посилаючись на джерело в групі з організації засідання. За даними росЗМІ, причиною перенесення засідання стала неготовність представників ОБСЄ.

"У понеділок було заплановано екстрене засідання профільної підгрупи у зв'язку з ситуацією, що загострилася на лінії розмежування. Проте через неготовність представників ОБСЄ засідання перенесено на вівторок", - заявило джерело.

Зазначено, що засідання має відбутися в режимі відеоконференції.

Читайте також: Кравчук назвав базову умову для подальших переговорів в ТКГ

В кінці березня головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак заявив про те, що Росія стягує війська до українського кордону з боку Брянська і тимчасово окупованого Криму.

На думку президента Володимира Зеленського, такі дії з боку РФ - це скоріше «гра м'язами», ніж реальна загроза. При цьому він заявив про те, що українська армія готова до будь-яких провокацій.

Через тиждень, після заяви Хомчака, українська делегація в Тристоронній контактній групі ініціювала проведення екстреного позачергового засідання через ескалацію бойових дій в Донбасі. У делегації відзначили, що з моменту минулого засідання ситуація на сході України не стабілізувалася, тривають обстріли бойовиків, у результаті чого гинуть українські військові. Крім того, увагу членів делегації привертають повідомлення про значне збільшення кількості російських військ на кордоні з Україною і поблизу адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

У результаті такого засідання представники РФ підтвердили свою прихильність режиму припинення вогню, але тільки на словах. Підсумковий документ, запропонований ОБСЄ, росіяни підписувати відмовилися.