UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екстрадицією екс-депутата Шепелєва з Угорщини займається прокуратура

Український Інтерпол отримав офіційне підтвердження від угорський колег про затримання екс-депутата.

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко підтвердив інформацію про затримання в Угорщині колишнього народного депутата від БЮТ, а пізніше Партії регіонів Олександра Шепелєва і зазначив, що питанням його екстрадиції займаються органи прокуратури.

"Шепелєв перебував у розшуку. За інформацією, яка надійшла, зараз він затриманий на території Угорщини", - сказав Захарченко в п'ятницю, 5 липня.

Відповідаючи на питання про те, в чому обвинувачується Шепелєв, міністр сказав: "Є низка злочинів, які були підставою, щоб оголосити його в розшук".

Також він повідомив, що питаннями екстрадиції займаються органи прокуратури України і Угорщини. "Це також технічні питання, вони зараз вирішуються на рівні Генпрокуратури України і Угорщини", - зазначив глава МВС.

Між тим, до кінця п'ятниці стало відомо, що український Інтерпол отримав офіційне підтвердження від угорський колег про затримання екс-депутата.

Як розповіли в управлінні зв'язків з громадськістю МВС України, Шепелєва затримано на 40 діб. Угорська сторона очікує документи від українських колег на його екстрадицію.

Нагадаємо, Шепелєв був оголошений українськими правоохоронцями в міжнародний розшук у січні 2013 року.

МВС офіційно заявило, що проти Шепелєва було відкрито кримінальне провадження щодо розкрадання в особливо великих розмірах та замаху на вбивство.

Зокрема, мова йшла про розкрадання держкоштів рефінансування НБУ на суму 315 млн грн і коштів "Родовід Банку" на суму понад 220 млн грн.

Також екс-депутат фігурував у справах щодо вбивства голови наглядової ради "Автокразбанку" Сергія Кириченка в січні 2003 року і в замаху на життя колишнього акціонера "Родовід Банку" Сергія Дядечка.

Шепелєв у 2007 році був обраний депутатом за списком БЮТ, однак у вересні 2010 року був виключений з неї (серед 28 депутатів, які приєдналися до коаліції з ПР) і увійшов у фракцію Партії регіонів. У грудні 2011 року Шепелєв покинув регіоналів і став позафракційним.