UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екссекретар РНБО: Медведчука на переговори з Кремлем ніхто не вповноважував

Сам Турчинов лише двічі говорив з російським представником - 28 лютого та 1 березня 2014 року. 

Колишній секретар РНБО Олександр Турчинов заперечує те, що в 2014 році влада  уповноважила Віктора Медведчука на переговори з Кремлем.  Про це повідомляє пресслужба ексчиновника. 

"Навесні 2014 року у мене була зустріч з Віктором Медведчуком, якого привів до мене народний депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич, - пояснив Турчинов. - Під час цієї зустрічі Медведчук повідомив мені, що Кремль вважає легітимним президентом виключно Віктора Януковича, не визнає мене керівником країни і не буде вести зі мною переговорів, тому що вважає очільником хунти, що захопила владу насильницьким шляхом, але він може передати будь-яку інформацію Путіну від мене".

Турчинов також додав, що в 2014 році, тобто на початку війни на сході України, він двічі говорив лише з головою Держдуми Сєргєєм Наришкіним. Ці розмови відбулися 28 лютого та 1 березня. 

Читайте також: Суд розглядає апеляцію на запобіжний захід Медведчука: онлайн

Сьогодні, 21 травня, під час засідання Київського апеляційного суду Медведчук заявив, що вів переговори з Кремлем та бойовиками в Донбасі, позаяк був на це уповноважений в рамках обміну полоненими. 

Нагадаємо, що 11 травня СБУ прийшла з обшуками в будинок і офіс Віктора Медведчука, однак самого його не застали. Медведчуку і його соратнику по партії Тарасу Козаку оголосили підозру за трьома епізодами державної зради і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. За даними СБУ, Тарас Козак переховується в Росії.

13 травня Печерський суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня. Суд зобов'язав підозрюваного здати закордонні паспорти, носити електронний браслет і не спілкуватися з іншими фігурантами справи.

15 травня генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила, що прокуратура ухвалить рішення про доцільність оскарження домашнього арешту для народного депутат Віктора Медведчука після вивчення мотиваційної частини рішення суду.