UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експерти назвали головні досягнення четвертого року президентства Порошенка

Фонд "Демократичні ініціативи" провів чергове опитування експертів у річницю президентства Петра Порошенка.

Головним досягненням за четвертий рік перебування президента Петра Порошенка на своїй посаді експерти є запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС, свідчать дані експертного опитування фонду "Демократичні ініціативи".

Серед інших важливих досягнень в активі президента, на думку експертів: посилення обороноздатності та продовження реформ збройних сил; постачання летальної зброї з США до України, ініціатива створення єдиної помісної церкви в Україні та продовження режиму санкцій проти Росії за збереження міжнародної коаліції на підтримку цих санкцій.

Демократичні ініціативи

Фонд "Демократичні ініціативи" 16–23 травня 2018 року провів експертне опитування "Четвертий рік президента Петра Порошенка". Метою опитування було з'ясувати думки експертів щодо основних досягнень і невдач Порошенка протягом четвертого року його каденції та узагальнити рекомендації експертів щодо його наступних кроків. Усього було опитано 55 експертів.

Як свідчать дані опитування фонду "Демократичні ініціативи", проведеного серед 55 провідних політичних експертів, у 2018 році більшість опитаних цього року експертів (32) вважають, що скоріше за все, президент Петро Порошенко не буде обраний на другий термін, але певні шанси у нього є. Водночас майже третина експертів (16) схиляються до того, що Порошенко буде переобраний на другий президентський термін, але мають сумніви щодо цього. Тільки шість експертів абсолютно впевнені в тому, що Порошенко президентом вже не буде.