UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ексдержсекретар Кіссінджер визнав, що нейтралітет України більше неможливий

Колишній американський дипломат заявив, що війна повинна закінчитися раніше, ніж з’являться непоправні наслідки.

Результат війни в Україні з військової і політичної точки зору змінить відносини між країнами у світі.Таку думку висловив колишній Держсекретар США Генрі Кіссінджер під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

«8 років тому, коли з’явилася ідея вступу України в НАТО, я тоді написав статтю, в якій зауважив, що було б добре, щоб Україна залишалася в групі нейтральних країн, які б стали мостом між Сходом і Заходом. Але тепер ця ідея припинила існувати», - визав Кіссінджер.

Він зауважив, що переговори про завершення російської війни проти Україні повинні розпочатися за місяць-два. Адже вона повинна закінчитися раніше, ніж з’являться непоправні наслідки.

Читайте також: Війна в Україні буде довшою, ніж Зимова війна 1939 року – експрем’єр Фінляндії

Кіссінджер доав, що на переговорах потрібно знайти лінію, яка б водночас задовольняла потребу України в суверенітеті, який намагаються ліквідувати, а також умови російських відносин з Європою. Однак, на його думку, знайти таку лінію надзвичайно важко зараз.

Читайте також: Конгресмен США: «Ми сильно недооцінили Україну і переоцінили Росію»

Зараз Україна користується широкою глобальною підтримкою у її обороні від агресії Росії. Однак, на думку експрем’єр-міністра Фінляндії Александра Стубба, дуже скоро ситуація може змінитися.