UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ексдепутата від «Партії регіонів» оголосили в міжнародний розшук

Мова йде про Ігоря Маркова, який ще в 2014 втік до РФ і  навесні навідувався на Київщину коментувати «освобождєніє».

Слідчі Служби безпеки зібрали додаткову доказову базу і повідомили про підозру у нових злочинах колишньому народному депутату-колаборанту від «Партії регіонів» та оголосили його у міжнародний розшук. Як повідомили у відомстві, тепер він нев’їздний до більшості цивілізованих країн.

У червні ексдепутату уже повідомили підозру в колабораціонізмі. Тепер же його підозрюють ще й за такими статтями Кримінального кодексу України:

«Він, як так званий «експерт», в ефірі прокремлівських ЗМІ публічно закликав до зміни меж території України, заперечував агресію рф і транслював тези про «асвабадітєлєй», - пояснили у службі безпеки, та зазначили, що для аргументації звинувачень в суді провели низки експертиз та проаналізували великий масив доказів.

Читайте також: Уряд пропонує змінити закон про відповідальність за колабораціонізм

Хоча в СБУ не назвали прізвище, але опублікували фото колишнього народного депутата VII скликання від «Партії регіонів» Ігоря Маркова, який з 2014 проживає в Росії та є активним учасником російських пропагандистських шоу.

Також у березня 2022 року він перебував на окупованій росіянами території Київської області, де пропагував дії окупантів та заперечував здійснення збройної агресії проти України