UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ексдепутата від ОПЗЖ Волошина судитимуть за держзраду

Розслідування завершили і матеріали уже передали до суду.

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування та передало до суду обвинувальний акт щодо підозрюваного в державній зраді колишнього народного депутата України від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» Олега Волошина.

Як встановили слідчі, впродовж останніх років виступаючи з трибуни Верховної Ради України та у численних інтерв’ю та ефірах на телебаченні він поширював пропагандистські російські наративи та вів підривну діяльність проти України.

«Його слова спотворювали дійсний стан справ у військово-політичному житті країни, у чутливих для людей соціальних питаннях тощо. Він фактично займався пропагандою, яка сприяла досягненню політичних цілей військово-політичного керівництва Російської Федерації», – заявили в Державному бюро розслідувань.

Колишньому депутату висунуто обвинувачення у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) та заподіянні умисних легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125 КК України) – побиття ветерана АТО влітку 2020 року. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Читайте також: «Кроти» ФСБ в СБУ. Чого бракує у справі Кулініча—Сівковича

Олег Волошин виїхав з України напередодні повномасштабного вторгнення РФ. 10 лютого 2023 року СБУ оголосила йому підозру у державній зраді. Слідство встановило, що Волошин зараз перебуває в Росії.

24 лютого Верховна Рада України достроково припинила повноваження народного депутата Олега Волошина на підстави заяви про складення мандату за власним бажанням.