UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екс-заступника голови НБУ Приходька звинувачують у привласненні 2 млрд гривень

Генпрокуратура продовжує слідство у справі колишнього заступника голови Національного банку України Бориса Приходька.

Генеральна прокуратура України займається виявленням зарубіжних банківських рахунків, на які були незаконно виведені понад 2 млрд гривень одним з екс-голів Нацбанку.

Про це сьогодні, 11 серпня, повідомив генеральний прокурор Віталій Ярема після підписання угоди про кооперацію між Міжнародним центром щодо повернення активів Базельського інституту управління та Генпрокуратурою України.

"Заступником голови Національного банку Приходьком через "Брокбізнесбанк" та відповідні схеми було виведено 2 млрд грн, і нам потрібно зараз встановити, на які рахунки пішли гроші", - повідомив Ярема в інтерв'ю журналістам.

Він також додав, що за попередньою інформацією, якою володіє Генпрокуратура, бюджетні гроші перебувають на рахунку в одній з європейських банків.

Зазначимо, що згідно з рішенням суду, Приходько наразі знаходиться у слідчому ізоляторі.

Як повідомляли раніше, 1 серпня Приходька було затримано правоохоронними органами. Згідно з оприлюдненими даними розслідування, за попередньою змовою з вищими посадовими особами "Брокбізнесбанку" і Аграрного фонду, зокрема - Олександром Кирюком і Денисом Бугаєм, Приходько незаконно привласнив 2,069 млрн грн держпідприємства.