UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ексзаступник міністра інформполітики розповів, звідки взявся фейк про 25-річну дівчину чолі апарату СБУ

Фейки потім повторюють депутати

Першоджерелом фейку про призначення на посаду глави апарату Служби безпеки України якоїсь 25-річної Ганни Кучук був блог, який використовує Головне розвідувальне управління Міноборони РФ.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав колишній заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін.

«Одним з першоджерел фейк про 25-річному віці начапарату СБУ був блог відомої у вузьких колах" Діани Михайлової ". Звичайно, ніякої Діани не існує - це просто майданчик ГРУ МО РФ, з якого здійснюється розповсюдження вкидання. Так, наприклад, Михайлова була першоджерелом відео гранатометних ударів по українським літаком в Лівії », - пише Золотухін.

Після цього зображення цього фейк покрутилися в чатах співробітників декількох українських спецслужб, а головне фейк кілька разів був розвінчаний.

Але це, за словами Золотухіна, не завадило народному депутату від "Батьківщини" Андрію Ніколаєнку повторити цей фейк в ефірі одного з ток-шоу.

Також ексзаступник міністра зазначає, що ця провокація схожа на ту, коли кандидат від «Слуги народу» в мери Києва Ірині Верещук звинувачувала Петра Порошенка в тому, що він нібито вітав Володимира Путіна з Днем Росії.

«Очевидно, що це не політичні спецоперації, а банальна непідготовленість народних обранців», - додав Золотухін.

Нагадаємо, раніше Верещук в прямому ефірі «Свободи слова» заявила, що п'ятий президент Петро Порошенко в 2014 році нібито привітав главу Кремля Володимира Путіна з так званим днем Росії. Але це виявилося фейком