UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екс-посол США впевнений, що Майдан може піднятися з новою силою

Пайфер вважає, що введення фінансових санкцій щодо України не допоможе вирішити проблему у країні.

Якщо найближчим часом в Україні не розпочнеться "справжній політичний процес", напруженість на вулицях Києва та в інших містах України, ймовірно, зросте з новою силою Таку думку висловив екс-посол США в Україні Стівен Пайфер у своєму блозі Twitter.

На його думку, амністія щодо активістів Майдану, звільнення будівлі КМДА, вул.Грушевського повинні знизити напругу в Києві. "Але залишається питання: чи готовий президент Янукович до участі у справжньому діалозі і чи готовий на реальні поступки у відповідь на вимоги опозиції і Майдану?", - зазначив Пайфер.

При цьому Пайфер висловився на підтримку візових і фінансових санкцій для України з боку США та ЄС, однак підкреслив: "Це може допомогти, але не варто думати, що вони - чудодійний засіб, аби вирішити проблему кризи".

Нагадаємо, напередодні активісти Євромайдану звільнили будівлі Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської та Полтавської ОДА. Також місцевій владі було передано КМДА.

Окрім того, активісти Майдану частково розібрали барикади для забезпечення проїзду транспорту у напрямку Паркової алеї та урядового кварталу.

Активісти зазначили, що таким чином вони виконують домовленості з урядом про гарантування проїзду транспорту вулицями міста.

Нагадаємо, що минулого тижня Голосіївський районний суд Києва ухвалив рішення звільнити всіх затриманих учасників протестів на Україні. Всі 234 активісти вже на волі. !zn

Читайте також:

ЄС може прийняти рішення про санкції проти українських чиновників до березня

Екс-посол США в Україні: Янукович запропонував опозиції занадто мало і занадто пізно