UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ексмер Слов'янська очолила партію і йде на вибори

У Слов'янську з'явилися борди Нелі Штепи російською мовою.

У Донецькій області на вулицях міста Слов'янськ з'явилися білборди з ексголовою Слов'янська Нелею Штепою. Про це повідомляє «Опора».

Відзначається, що на бордах тексти російською мовою, співзвучні з назвою політичної партії «Партія Миру та Розвитку».

«Останнім часом у ряді місцевих ЗМІ з'явилася інформація про готовність Нелі Штепи взяти участь у місцевих виборах. Зокрема, в інтерв'ю від 1 серпня 2020 місцевому інтернет-виданню «Карачун» вона підтвердила наміри взяти участь в місцевих виборах 25 жовтня 2020 року, заявивши, що політрада політичної партії «Партія Миру та Розвитку» висунула її кандидатуру в якості претендента на посаду міського голови Слов'янська», - йдеться в повідомленні

За інформацією з офіційного сайту Міністерства юстиції України, політична партія «Партія Миру та Розвитку» зареєстрована в м. Київ, офіційних даних про наявність осередків або представництв в Донецькій області або безпосередньо в м. Слов'янськ, не знайдено. Контактний номер телефону, що вказаний на сайті Мін'юсту, не обслуговується.

Читайте також: Місцеві вибори: Ляшко назвав підставу для перенесення

Нагадаємо, колишній мер Слов'янська Неля Штепа була заарештована 13 липня 2014 року, після звільнення міста від окупантів. За посягання на територіальну цілісність України і створення терористичної групи (статті 110, 258-3 КК) їй загрожує довічне ув'язнення.

Штепу звинувачують в проведенні незаконного "референдуму" в місті і в публічних закликах не звільняє захоплений російськими бойовиками міськвідділ міліції, де зберігалося табельну зброю.

Розгляд справи гальмують часті зміни суддів і судів. Штепа відсиділа в СІЗО три роки, у вересні 2017 року їй пом'якшили запобіжний захід, замінивши утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт, термін якого теж закінчився.

Раніше повідомлялося про те, що партія "Самопоміч" вирішила брати участь у виборах 25 жовтня.

ЦВК призначила на 25 жовтня вибори депутатів міських, сільських і селищних голів та рад на підставі відповідних звернень Кабінету міністрів і Міністерства розвитку громад і територій.

При цьому в Центрвиборчкомі вважають, що після внесення Верховною Радою змін до законодавства про вибори і адміністративно-територіальний устрій, утворилася правова невизначеність. Вона не дозволяє Комісії оголосити вибори до районних рад.