UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ексголова Держінвестпроєкту Каськів пройшов до Закарпатської облради від «ОПЗЖ»

За Каськіва проголосував 481 виборець.

Колишній очільник Держінвестпроєкту Владислав Каськів обраний до Закарпатської обласної ради за списком проросійської партії «Опозиційна платформа - За життя», повідомляє «Українська правда» з посиланням на Центральну виборчу комісію.

Каськів балотувався на шостому виборчому округу в Закарпатській області та отримав 481 голос, що становить 8,3% від «ваги мандата». Для проходження до ради по округу необхідно було набрати не менше 25%. Однак кандидат все одно стане депутатом, так як його включили до прохідної частини загальнообласного списку під №6.

Згідно з документами, поданими до ЦВК, Каськів є підприємцем і проживає в Києві.

Читайте також: НАБУ оголосило у розшук брата Каськіва

У березні 2016 року ексголова Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами часів Віктора Януковича Владислав Каськів був оголошений у розшук. Голова МВС України Арсен Аваков заявляв, що Каськів підозрюється в розкраданні грошових коштів в сумі близько 2 млрд грн, виділених з державного бюджету України.

У вересні того ж року його затримали в Панамі за запитом української сторони, а 1 листопада - екстрадували в Україну.

Печерський суд Києва заарештував Каськіва на два місяці з альтернативою внесення 160 тисяч гривень застави. 2 листопада за Каськіва внесли заставу, і він вийшов на свободу.

Тодішній генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що суд може засудити Каськіва до умовного терміну, так як він компенсував державі 7 мільйонів гривень, розкрадання яких йому інкримінують.

Каськів прославився підписанням мільярдного контракту на будівництво LNG-терміналу з "лижним інструктором" - іспанцем Джорді Бонвеї, який нібито представляв компанію Gas Natural Fenosa.