UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джонсон заявив про посилення співпраці з Україною після Brexit

"Наше партнерство і дружба з Україною стане, безумовно, ще більш інтенсивними", - зазначив міністр закордонних справ Британії.

Після виходу Великої Британії з Європейського Союзу співпраця з Україною стане ще більш інтенсивною. Про це в середу, 27 червня, заявив міністр закордонних справ країни Борис Джонсон на брифінгу після виступу на Другій міжнародній конференції з питань реформ в Україні у Копенгагені.

"Велика Британія чітко сказала з самого початку: ми вважаємо, що вихід з Європейського Союзу дає можливість Великій Британії стати ще більш близькою до решти світу, ніж раніше. Я хочу підкреслити, що ми виходимо з Європейського Союзу, а не з Європи. Наше партнерство і дружба з Україною стане, безумовно, ще більш інтенсивними", - заявив Джонсон.

Він також підкреслив, що після Brexit відносини з Україною залишаться на високому якісному рівні. "Це дасть можливість зробити ще більше, ніж ми робимо сьогодні", - додав він.

Нагадаємо, що королева Великої Британії Єлизавета II дала згоду на прийняття законопроекту про вихід країни з ЄС, що дозволило йому остаточно набути статусу закону. Документ скасовує закон "Про Європейське співтовариство" 1972 року, який сприяв приєднанню Британії до Європейських спільнот - економічної предтечі ЄС; а також завершує дію європейських законів на британській території.

Велика Британія покине Євросоюз у березні 2019 року. Після цього протягом 21 місяця діятиме перехідний період. За цей час сторони мають узгодити питання нового формату відносин.