UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джонсон після виступу в Раді: "Настав зоряний час України"

Він зазначив, що українці "навчили світ, що груба сила агресора нічого не має проти моральної сили народу". 

Депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк зазначив, що британський прем'єр-міністр Борис Джонсон вже виступив перед ВР. На своєму Телеграм-каналі народний обранець розповів, що політик оголосив про постачання нового озброєння та засобів захисту на 3 млрд фунтів. 

"Цитатою про те, що вчасно не ввели санкції, сказав: "We collectively failed" ("Ми спільно провалилися" - Ред.)", - процитував Железняк Джонсона. 

Згодом на своїй сторінці у Твіттер прем'єр Британії зазначив, що зараз для нашої країни настав зоряний час.

"Це зоряний час України, епічний розділ у вашій національній історії, - пише він. - Ваші діти та онуки скажуть, що українці навчили світ, що груба сила агресора нічого не має проти моральної сили народу, який налаштований бути вільним". 

Читайте також: Україна може застосовувати британську зброю проти цілей на території Росії – Джонсон

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що війна в Україні може тривати до кінця 2023 року. Та не варто забувати, що сьогодні він знаходиться під потужним громадським тиском, а його команда розвиває аргументи проти ймовірної відставки.

Російське видання "Медуза" зазначає, що навіть якщо у Кремлі й хочуть закінчити війну проти України - вони не знають, як це зробити. Там розуміють, що пропагандисти перегнули з риторикою про "боротьбу з нацизмом" - тепер відведення військ російський "середній клас" може сприйняти як зраду. 

Про те, що прогнозують закордонні експерти - читайте в матеріалі Тетяни Силіної "Битва за Донбас: чому Путін повинен програти" для ZN.UA.