UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джемільов і Чубаров балотуватимуться в Раду

Cвоє рішення про консолідовану підтримку тієї чи іншої політичної сили на парламентських виборах кримські татари винесуть до 12 серпня.

Курултай кримськотатарського народу ухвалив рішення рекомендувати кандидатури лідера меджлісу Мустафи Джемільова і його першого заступника Рефата Чубарова для включення до списку для участі у виборах народних депутатів України, від тієї політичної сили, з якою буде укладено передвиборний союз.

Таке рішення 22 липня прийнято в ході четвертої сесії Курултаю кримськотатарського народу п'ятого скликання.

"Висунути кандидатури голови меджлісу Мустафи Джемільова і першого заступника голови меджлісу Рефата Чубарова для включення в прохідну частину партійного списку для участі у виборах народних депутатів України", - наголошується в рішенні.

На думку делегатів Курултаю, прийняття даного рішення свідчить про високий рівень довіри своїм лідерам - Джемільову і Чубарову, які, в разі обрання в український парламент будуть представляти в ньому кримських татар.

Як повідомлялося, на Курултаї кримські татари так і не відкрили головної інтриги - з ким вони укладуть союз на майбутніх виборах.

За словами Чубарова, в даний час консультації і переговори тривають. А своє рішення про консолідовану підтримку тієї чи іншої політичної сили на парламентських виборах кримські татари винесуть до 12 серпня. !zn

Читайте також:

Рада зайнялася відновленням прав депортованих кримських татар

Кримські татари вимагають закрити сталіністові Симоненку в'їзд до Європи

Симоненко виправдовував у Раді депортацію кримських татар Сталіним


Джемілєв: Завдання з плану ФСБ з розколу кримських татар збігаються з цілями СБУ