UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дуда запевнив, що Польща підтримує Україну не залежно від зміни влади

Польський президент після зустрічі з Порошенком пригадав, що як його країна однією з перших визнала українську незалежність.

Польща постійно стоїть на боці України, підтримує її у боротьбі за суверенітет і збереження територіальної цілісності. В цьому запевнив польський президент Анджей Дуда після зустрічі з президентом України Петром Порошенком, яка відбулася в 25-ту річницю визнання Варшавою української незалежності.

Як повідомляє Rzeczpospolita, польський лідер підкреслив, що рівно 25 років тому розпочалися нові польсько-українські відносини, які за ці роки не змінилися. Дуда наголосив, що під час розмови нагадав Порошенку, що незалежно від того, хто був при владі в Польщі і яка партія отримувала більшість в парламенті, хто працював в уряді і обіймав посаду президента, впродовж 25 років "підтримка України, її суверенітету і самостійності з боку Польщі і польського суспільства була незмінною".

"Так було 25 років тому, коли Україна стала незалежною і суверенною, так було в часи Помаранчевої революції, так було тоді, коли українські стояли на Майдані і гинула Небесна сотня за вільну, незалежну Україну", - сказав Дуда.

Він запевнив, що Польща продовжить стояти на боці України і підтримувати її, зокрема у нинішній боротьбі за збереження територіальної цілісності.

Rzeczpospolita нагадує, що 2 грудня 1991 року Польща стала першою країною, яка визнала незалежність України. Також після сьогоднішньої зустрічі Порошенко і Дуда засудили рішення ЄК на користь "Газпрому" як таке, що підриває енергобезпеку ЄС. Президенти підкреслили, що це рішення також суперечить санкційіній політиці Євросоюзу, оскільки стимулює додаткові грошові надходження в РФ, одночасно обмежуючи прибуток України від транзиту газу. Крім того, після зустрічі президентів стало відомо, що Україна та Польща уклали угоду про співробітництво у сфері оборони.