UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дубінський досі очолює осередок СН в Київській області. "Слуги" поки не знають, що з цим робити

Зараз фракція вивчає звернення від низових осередків в підтримку депутата.

Олександр Дубінський, якого виключили з фракції "Слуга народу", все ж залишається членом партії та навіть продовжує очолювати її осередок в Київський області. Під час інтерв'ю Lb.ua глава фракції в Раді Одександр Корнієнко зазначив, що "слуги" поки що не вирішили цього питання. 

За його словами, ситуація, коли керівника осередку партії виключили з фракції сталася вперше. 

«Це перша така ситуація у нас … Формально, згідно із законом «Про партії», це взагалі ніяк не повʼязано. Але з огляду на те, що досить велика кількість членів партії - депутати Ради, і більшість голів осередків очолюють депутати Ради, крім двох, то це звичайно такий нонсенс. Можливо, ми вирішимо це якимось шляхом … На даний момент вивчаємо звернення від низових осередків в підтримку Дубінського», — сказав Корнієнко.

Він також зазначив, що на сьогодні немає великого ризику втратити осередок через ситуацію з Дубінським. 

Читайте також: Ткаченко про Дубінського: "Історія з розмовами з приводу американських виборів була досить спірною"

Нагадаємо, навесні 2020 року ексрегіонал Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які нібито свідчили про вплив колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка.

Після цього Порошенко звинуватив Офіс президента і олігарха Ігоря Коломойського в провокації, до якої причетні російські спецслужби. У штабі Джо Байдена "плівки Деркача" назвали "відредагованою нісенітницею".

Також у США ввели санкції через публікацію "плівок Деркача" і "розкрутку" цієї теми в медіа з метою вплинути на результати виборів президента Америки. Тоді до списку санкцій потрапили сім українських громадян, в тому числі Олександр Дубінський, і чотири зареєстрованих в Україні компанії.

25 січня Володимир Зеленський запропонував Дубінському добровільно вийти з фракції "Слуга народу", але той не погодився.

1 лютого Дубінського виключили з фракції.  "За" проголосували 198 членів фракції.

Докладніше про суть того, що відбувається навколо «плівок Деркача» читайте в статті Тетяни Силіної «Гра Україною».