UA / RU
Підтримати ZN.ua

Доповідь за результатами роботи місії Кокса-Кваснєвського очікується у кінці вересня

Як вважають у Брюсселі, доповідь буде грати певну роль під час прийняття державами-членами рішення, підписувати чи ні з Україною Угоду про асоціацію.

Доповідь за результатами роботи наглядової місії від Європейського парламенту у складі екс-президентів Олександра Кваснєвського і Пета Кокса очікується на останньому тижні вересня.

Про це в середу, 28 серпня у Брюсселі журналістам повідомив голова парламентського комітету з питань закордонних справ Елмар Брок (група європейських народників, Німеччина).

"Доповідь, наскільки мені відомо, готується на останній тиждень вересня", - сказав він.

Як вважають у Брюсселі, цей документ буде грати певну роль під час прийняття державами-членами рішення, підписувати чи ні з Україною Угода про асоціацію.

Спостерігачі від Європейського парламенту, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський і колишній президент ЄП Пет Кокс стали спостерігачами від Європейського парламенту у судових процесах над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко і розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідні домовленості були досягнуті між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Пізніше їхній мандат було розширено: крім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони Валерія Іващенка. !zn

Читайте також:

Янукович у Криму зустрівся з Кваснєвським і Коксом

Німецькі лікарі впевнені, що лікування Тимошенко в Німеччині підвищило б повагу до Януковича

Кваснєвський повідомив, що шанси на звільнення Тимошенко до осені є

Луценко вважає помилування Тимошенко цілком реальним, але вирішувати Януковичу