UA / RU
Підтримати ZN.ua

Донецькі регіонали вимагають у Мін'юсту заборонити ВО "Свобода"

Представники обласної організації ПР звинуватили "Свободу" у "героїзації нацистських поплічників з числа ОУН-УПА та дивізії СС "Галичина".

Рада донецької обласної організації Партії регіонів закликала Міністерство юстиції офіційно заборонити діяльність партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" як неофашистської організації.

"Політичні партії, що сповідують нацистську ідеологію расової нетерпимості, і насамперед ВО "Свобода", фактично поставили під питання існування України як цілісної держави. Вони розколюють країну, сіють міжнаціональну ворожнечу, принижують честь і гідність громадян України за національною, територіальною ознаками, мовним уподобанням", - йдеться в повідомленні Донецької обласної організації ПР.

Представники обласної організації ПР звинуватили "Свободу" у "героїзації нацистських поплічників з числа ОУН-УПА та дивізії СС "Галичина".

Рада облорганізації ПР також звернулася до депутатів Верховної ради з проханням ухвалити закон про посилення кримінальної відповідальності за розпалювання міжнаціональної ворожнечі, публічне заперечення чи виправдання злочинів фашизму.

Також, 17 червня обласна організація Партії регіонів має намір провести антифашистський мітинг "Донбас проти неофашизму".

Нагадаємо, раніше ВО "Свобода" подала до Печерського районного суду Києва на Партію регіонів і Компартію, оскільки депутати від цих політичних сил на засіданнях парламенту називали свободівців "фашистами". !zn

Читайте також:

Раді запропонували ввести кримінальну відповідальність за героїзацію ОУН і УПА

У Тернополі у День Перемоги відбулися зіткнення свободівців і міліції

"Свобода" подала до суду на ПР і КПУ за "фашистів"