UA / RU
Підтримати ZN.ua

Донецька облрада закликала Януковича жорстко застосувати до протестувальників закони "чорного четверга"

Донецькі депутати вимагають покарати "погромників та екстремістів", які "кидають Україну у безодню громадянського конфлікту".

Застосувати з усією рішучістю нове законодавство, що посилює покарання за погромні дії, вимагають депутати Донецької обласної ради. Відповідна вимога міститься у зверненні депутатів облради до президента Віктора Януковича, ухваленому 22 січня на позачерговій сесії. За проголосували 112 осіб, 4 людини не голосували.

"Ми, депутати Донецької обласної ради, у День Соборності України звертаємося до Вас як Гаранта Конституції - зберегти Україну! Не дайте політичним провокаторам і політичним екстремістам розпалити пожежу громадянської війни і загальної ненависті!", - йдеться у зверненні.

Депутати заявляють, що останні політичні події в Києві викликають обурення у них та в їхніх виборців. "Дії погромників і екстремістів поставили під загрозу громадянський мир та спокій громадян України", - вважають вони.

На думку депутатів облради, президенту й уряду вдалося стабілізувати економічну ситуацію у країні. Зокрема, прийнято державний бюджет, "набули чинності ряд актів, покликаних "заспокоїти" найбільш "гарячі голови" на Майдані, а також припинити фінансування української революції" з-за кордону".

"Вважаємо, що дана ситуація вимагає прийняття жорстких і рішучих заходів до тих, хто кидає Україну в безодню громадянського конфлікту, хто намагається здійснити спробу державного перевороту і силового захоплення влади. Ми закликаємо Вас, шановний Вікторе Федоровичу, проявити твердість і послідовність у відстоюванні Конституції України. Нове законодавство, що посилює покарання за погромні дії, має бути застосовано з усією рішучістю. Закон і порядок зобов'язані перемогти в Україні, якщо ми хочемо зберегти нашу державність, мир і спокій у суспільстві", - йдеться у зверненні. !zn