UA / RU
Підтримати ZN.ua

Долю слідчих комісій по "корупції Кабміну" і тарифам вирішать у четвер

У середу по згаданим питаннях повинні працювати комітети.

Вимогу низки народних депутатів про створення тимчасових слідчих комісій (ТСК) з розслідування причетності Кабміну на чолі з прем'єром Арсенієм Яценюком до корупції, а також щодо обґрунтованості цін на комунальні тарифи прийнято до уваги, заявив після наради з головами фракцій спікер парламенту Володимир Гройсман.

За його словами, на нараді було прийнято рішення у середу провести роботу в комітетах з даних питань, і в четвер подати висновки, за результатами яких і буде прийнято рішення про доцільність створення ТСК.

Раніше народні депутати заблокували трибуну з вимогою створити згадані ТСК. За твердженням депутатів, звинувачення уряду в корупції не безпідставні і повинні бути розслідувані.

Читайте також: МВФ вирішить долю кредиту України 11 березня

Також депутати вимагають переглянути "грабіжницькі" комунальні тарифи, які формуються економічно необґрунтовано. Комісію з розслідування обґрунтованості тарифів, крім "Радикальної партії" та позафракційних депутатів, які підтримали голови партій "Самопоміч" і "Батьківщини" Олег Березюк та Юлія Тимошенко. Також, за словами Тимошенко, якість газу також повинна бути перевірено, тому що його нібито розбавляють.