UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дочка Чеботаря поскаржилася на журналістів в міліцію, проти них порушили справу - нардеп

Журналістам телеканалу почали надходити повістки в міліцію і поки вони були опитані в якості свідків.

Проти журналістів телеканалу ZIK порушили кримінальну справу за фактом втручання в приватне життя доньки екс-заступника міністра МВС Сергія Чеботаря. Про це у своєму Facebook повідомила народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" і член парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова.

"Обухівський райвідділ міліції порушив кримінальну справу за фактом втручання в приватне життя" Варвари Чеботар. Це дочка одіозного заступника Авакова, біля будинку якої в селищі Лісниках було скоєно напад на знімальну групу телеканалу ZIK. Пані Чоботар звернулася до міліції, яка порушила кримінальну справу", - йдеться в повідомленні.

Депутат також повідомила, що журналістам телеканалу почали надходити повістки в міліцію і поки вони були опитані поки в якості свідків.

Нардеп пообіцяла винести дане питання на розгляд в комітеті з питань свободи слова, оскільки подібний інцидент, на її думку, безпосередньо свідчить про втручання в професійну діяльність журналістів.

Увечері 28 квітня журналіст одного з телеканалів повідомив у чергову частину райвідділу, що невідомі особи напали на знімальну групу і забрали відеореєстратор, а також відеокамеру.

Постраждалий журналіст телеканалу ZIK Денис Бігус повідомив, що знімальна група готувала сюжет про будинки урядових осіб. В даному випадку розглядався ділянку заступника глави МВС Сергія Чеботаря.

30 квітня Сергій Чеботар відхрестився від скандалу з будинком і побиттям журналістів.

14 травня Кабмін звільнив Чеботаря з посади заступника глави МВС.