UA / RU
Підтримати ZN.ua

Добкіну в Харкові передали сухарі

Харківські активісти зібрали "тюремну передачу" колишньому меру міста - фігурантові кримінальної справи про земельні махінації.

© Taras Bortnik / Facebook
© Taras Bortnik / Facebook
© Taras Bortnik / Facebook
© Taras Bortnik / Facebook

Активісти громадської організації "Харківський антикорупційний центр" принесли під офіс осередку партії "Опозиційний блок "тюремну передачу" для народного депутата, екс-мера міста Михайла Добкіна, якого Верховна Рада україни 13 липня позбавила недоторканності.

Так як двері офісу учасникам акції не відчинили, пакунки з сухарями вони залишили під дверима.

Крім сухарів, до депутатської приймальні Добкіна і колишнього офісу "Партії регіонів" принесли плакат із зображенням ґрат і з написом "Вам тут жити", що обіграє слоган мерської кампанії екс-"регіонала" "Нам тут жити".

Під стіною будівлі висипали білий порошок, супроводивши його плакатом з написом "Доріжка на доріжку".

"Сухарі ми передаємо Михайлу Добкіну. Сподіваємося, що вони йому знадобляться у місцях не таких віддалених, і він понесе заслужене покарання за те, що завдяки реалізації "кооперативної схеми" Харків втратив більше тисячі гектарів землі. А нанесений збиток оцінюється у десятки мільярдів гривень", – заявив координатор акції, депутат обласної ради Дмитро Булах.

Як повідомлялося, 13 липня Верховна Рада проголосувала за позбавлення депутатської недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності, а також схвалила затримання і арешт члена фракції "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна. За день регламентний комітет схвалив зняття недоторканності з Добкіна, але визнав "недостатньо вмотивованими і обгрунтованими" подання на його затримання і арешт.

Нагадаємо, 29 червня генпрокурор Юрій Луценко спрямував до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна. Його підозрюють у земельних махінаціях, скоєних на посаді міського голови Харкова.

Прокуратура інкримінує Добкіну зловживання службовим становищем, вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою, і шахрайство. Злочини є тяжкими і передбачають можливість призначення покарання у вигляді позбавлення волі на строк 12 років.