UA / RU
Підтримати ZN.ua

Адвокати Добкіна оскаржать його арешт

Депутат має намір вимагати скасування арешту.

Адвокати народного депутата Михайла Добкіна ("Опозиційний блок") подали апеляційну скаргу на рішення Печерського районного суду Києва про взяття його під варту з альтернативою застави, повідомив Добкін сказав у ефірі каналу "112 Україна".

"Ми подали і зареєстрували в Апеляційному суді апеляційну скаргу. Ми будемо вимагати скасування претензій прокуратури в плані пред'явлення мені такого запобіжного заходу, як арешт або альтернатива (застава). Ми будемо вимагати скасування, тому що я нікуди не тікаю", - повідомив він.



Нагадаємо, 29 червня генпрокурор Юрій Луценко направив до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна. Його підозрюють у земельних махінацій, здійснених на посаді міського голови Харкова.

Прокуратура інкримінує Добкіну зловживання службовим становищем, вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою, і шахрайство. Злочини є тяжкими і передбачають можливість призначення покарання у вигляді позбавлення волі на строк 12 років.

Як повідомлялося раніше, 19 липня заставу за Добкіна внесли: 30 млн грн – від нардепа з "Опозиційного блоку" Вадима Новинського і 20 млн грн – від співголови цієї партії Бориса Колеснікова.