UA / RU
Підтримати ZN.ua

До створення коаліції і затвердження нового уряду залишилися години – Порошенко

Президент очікує відповідної заяви після повернення з Вашингтона.

Президент України Петро Порошенко в черговий висловив оптимізм у питанні врегулювання політичної кризи в країні. На його думку, оголошення про формування нової коаліції у Верховній Раді буде зроблено до кінця нинішнього тижня.

"Я думаю, що ми дуже близькі до цього", – сказав президент на прес-конференції у Вашингтоні.

Порошенко підкреслив, що він налаштований досить оптимістично в цьому питанні і незабаром чекає гарних новин щодо вирішення кризи.

"У нас до кінця тижня ще є час і я очікую, що після повернення нам вдасться зробити відповідні заяви з приводу формування нової коаліції та підтримки пропозиції нового прем'єра і нового складу уряду", – сказав Порошенко.

Він зазначив, що "мова йде точно не про тижні, а про дні і навіть години".

Перед поїздкою до Вашингтона Петро Порошенко заявив про те, політична криза в Україні буде вирішена цього тижня. За словами президента України, урядовий криза є ще одним викликом, що стоїть перед країною, але він є ще й шансом.

Раніше голова Верховної Ради Володимир Гройсман висловив думку про те, що до кінця нинішнього тижня не вдасться створити парламентську коаліцію.

28 березня у Верховній Раді було офіційно оголошено про вихід фракції "Радикальної партії Олега Ляшка" (21 депутат) з парламентської коаліції. Таким чином в коаліції залишилися тільки дві фракції: "Блок Петра Порошенко" (135 народних депутатів) і "Народний фронт" (81). Раніше з коаліції офіційно вийшли "Батьківщина" (19 осіб) і "Самопоміч" (26).

Раніше стало відомо, що парламентська фракція "Блоку Петра Порошенко" на засіданні прийняла офіційне рішення про підтримку кандидатури спікера Володимира Гройсмана на посаду голови Кабінету міністрів.