UA / RU
Підтримати ZN.ua

До саміту в Мінську треба узгодити ряд принципових питань - глава МЗС Франції

Саміт "нормандської четвірки" заплановано на 11 лютого, але ще ціла серія питань знаходиться на стадії обговорення.

Сторонам ще належить узгодити низку принципово важливих питань до саміту по Україні в Мінську, заявив глава МЗС Франції Лоран Фабіус.

"Є ціла серія невирішених питань", - сказав міністр. Зокрема, це питання про те, "на яку відстань сторони конфлікту повинні відвести важке озброєння, і як забезпечувати контроль за кордоном". "Все це знаходиться на стадії обговорення, і на основі результатів буде прийнято рішення щодо саміту в Мінську, який, як ми сподіваємося, принесе результати", - додав Фабіус.

"Поки ми не досягли результатів, однак на дипломатичному рівні ми робимо все можливе для деескалації конфлікту і відновлення миру", - сказав глава МЗС Франції

Французький міністр повідомив, що протягом дня в понеділок у Берліні підготовка до саміту буде обговорено на рівні політдиректорів ФРН, Франції, РФ і України, а у вівторок в Мінську "пройде зустріч політрадників".

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер повідомив, що рішення про проведення саміту в Мінську 11 лютого ще не прийнято остаточно.

Лідери ФРН, Франції, Росії та України, планують провести переговори 11 лютого в Мінську.