UA / RU
Підтримати ZN.ua

До наступного етапу конкурсу на посаду директора НАБУ пройшли 22 кандидати

Тепер кандидати мають пройти практичне завдання. 

Комісія з проведення конкурсу на зайняття посади директора Національного антикорупційного бюро України затвердила результати тестування загальних здібностей кандидатів, за якими відібрала 22 претендентів для подальшої участі у конкурсі.

Загалом у тестуванні взяли 49 кандидатів із 50 допущених. До наступного етапу, а це виконання практичного завдання, допущено 22 кандидати, оскільки кандидати, які розділили 19-22 місця у рейтингу набрали однакову кількість балів.

В Комісії зазначають, що таке рішення ухвалено відповідно до правил проведення конкурсу.

Читайте також: Закон має усунути монополію генпрокурора на внесення відомостей до ЄРДР щодо народних депутатів — головний детектив НАБУ

Нагадаємо, що документи для участі в конкурсі подали 78 кандидатів, із яких лише 50 буди допущені до першого етапу.

На початковому етапі конкурсанти проходили тестування на знання законодавства та загальні здібності. Наступим етапом буде виконання практичного завдання, яке перевірить їхні лідерські здібності та володіння професійними практичними уміннями та навичками.

Також всі допущені до другого етапу пройдуть перевірку  на доброчесність, після чого почнеться етап індивідуальних співбесід.

В кінця конкурсу комісія визначить трьох кандидатів, одного із яких уряд має призначити на посаду директора.

Наступного року деякі посадовці докладуть усіх зусиль, щоб знищити НАБУ та САП, а також блокуватимуть відновлення електронного декларування та доступ до держреєстрів. З іншого боку судова мафія спробує заблокувати запуск оновленої Вищої ради правосуддя. Чому в них нічого не вийде пише в своїй статті голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін «Прогноз-2023: українська корупція під мікроскопом Заходу».