UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Києва приїхала голова польського Сенату

Малгожата Кідава-Блонська вже зустрілась із віцеспікеркою українського парламенту.

До України з офіційним візитом прибула маршалок Сенату Польщі Малгожата Кідава-Блонська. Про це у Facebook повідомила Віцеспікерка Верховної Ради України Олександра Кондратюк.

«Зустріла пані спікерку на Київському вокзалі. Це важливий візит для розвитку міжпарламентської співпраці та зміцнення українсько-польських стосунків», – написала Кондратюк.

Читайте також: МЗС Польщі про збиття російських ракет над Україною: "Це питання розглядається з юридичної і технічної точок зору"

Раніше ЗМІ повідомляли, що польська влада посилює безпеку навколо головного транзитного вузла для іноземної військової допомоги Україні. Адже низка арештів, оголошених цього тижня, свідчить, що занепокоєння щодо диверсійних операцій зростає. 

Міністр внутрішніх справ Томаш Семоняк підтвердив, що вживаються заходи для посилення безпеки навколо аеропорту Жешув-Ясенка. Розташований менш ніж за 100 км від українського кордону, цей об'єкт приймає до 90% західних вантажів, що прямують на фронт. Він також став основним пунктом зупинки для іноземних посадовців, які відвідують Київ.