UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Києва прибув прем'єр Польщі Матеуш Моравецький

Задля безпеки інформацію про візит польського прем'єра до Києва оприлюднили із запізненням.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький прибув з візитом до Києва, пише польське видання Polsat News з посиланням на речника уряду Петера Мюллера. Вказано, що програма візиту передбачає кілька зустрічей, під час яких сторони обговорять геополітичну ситуацію, енергоринок, енергетичну та військову безпеку.

Мюллер пояснив, що інформацію щодо візиту оприлюднили із запізненням з міркувань безпеки. При цьому він зазначив, що приїзд Моравецького до Києва – це політичний сигнал Кремлю.

«Цей сигнал також буде надіслано сьогодні. Ми підтримаємо Україну в цій дуже складній ситуації. Ми вважаємо, що Росія порушує всі можливі міжнародні стандарти. Захист України – це захист нашої безпеки», – додав речник уряду.

Читайте також: Польща та країни Балтії запроваджують жорсткі обмеження на в'їзд для громадян РФ

Раніше Матеуш Моравецький нагадав Євросоюзу, що якщо Росії вдасться окупувати Україну – вона не зупиниться, а піде війною на Захід. Моравецький навіть спрогнозував, яким може бути наступний план російських дій: «Ми не можемо перемогти її на полі бою, тому що вони дуже хоробро обороняються, і в цій обороні їм також допомагає постачання зброї з країн вільного світу, тож спробуймо заморити Україну голодом».