UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Києва прибув прем’єр Болгарії із низкою міністрів

Також до делегації входить начальник оборони країни.

Прем'єр-міністр Болгарії Николай Денков разом із делегацією міністрів вранці  26 лютого прибув з візитом в Україну, повідомила пресслужба уряду Болгарії.

«Сьогодні вранці Прем'єр-міністр прибув до української столиці, щоб наголосити, що наша влада твердо стоїть на боці справедливості та й надалі захищатиме незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Болгарія є частиною зусиль Європейського Союзу, НАТО та міжнародної демократичної спільноти на підтримку України», - йдеться у повідомленні.

Разом із главою уряду Болгарії до Києва прибули міністр юстиції Атанас Славов, міністр енергетики  Румен Радев, міністр навколишнього середовища та води  Юліан Попов, заступники міністрів закордонних справ і оборони - Тихомір Стойчев і Станімір Георгієв, а також Начальник оборони адмірал Еміль Ефтімов.

Читайте також: ОПК Болгарії працює цілодобово без вихідних, значна частина виробленого йде Україні — Міноборони

В болгарському уряді підкреслили, що Софія підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах, а також українську формулу справедливого, всеосяжного та міцного миру, заснованого на принципах Статуту ООН та міжнародного права.

Зазначимо, що уряд Болгарії готує поправки до кримінального кодексу країни, щоб дозволити переслідування кремлівського режиму за агресивну війну проти України.