UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Києва прибули сенатори США Грем та Блументаль: про що йшла мова на зустрічі з прем'єром

Денис Шмигаль розповів деталі зустрічі з американськими сенаторами.

До Києва прибули американські сенатори Ліндсі Грем з Республіканської партії та Річард Блументаль з Демократичної партії. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль та розповів, про що йшла мова під час зустрічі з сенаторами.

«Зазначив, що продовження двопартійної підтримки США важливе й надалі. Подякував за голосування у Сенаті важливих для України ініціатив. Озвучив наші потреби в посиленні ППО. Перші літаки F-16 вже в Україні, і тут надзвичайно цінна допомога США в навчанні українських пілотів», – повідомив Шмигаль.

Він також розповів Грему та Блументалю про пріоритети України, зокрема ті, що стосуються імплементації реформ. Прем’єр також вислови подяку за допомогу США у відновленні енергетики нашої держави.

Читайте також: ЗСУ отримали шанс перезавантажити війну. Вже влітку вони можуть повернути собі військовий імпульс — сенатор Грем

Також сторони обговорили заморожені активи Росії. Шмигаль наголосив, що важливо повністю конфіскувати ці кошти та направити їх на нагальні потреби України та відбудову.

«Ми також закликаємо американський бізнес інвестувати в пріоритетні галузі, що сприятиме довгостроковому відновленню й зростанню української економіки. Передав слова вдячності уряду й народу США за безпрецедентний рівень підтримки України в боротьбі за нашу свободу й незалежність», – підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, кілька днів тому США оголосили про передачу Україні нового пакета військової допомоги на суму 125 мільйонів доларів. У переліку ракети для переносного зенітного комплексу Stinger та реактивної системи залпового вогню HIMARS.