UA / RU
Підтримати ZN.ua

Для переговорів щодо врегулювання ситуації до України прибуде заступник держсекретаря США

Для переговорів щодо врегулювання ситуації в Україні свого представника направляє не тільки ЄС, але і США: заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд приїде до Києва у вівторок.

Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд приїде до України для переговорів з врегулювання ситуації у країні. Про це повідомили джерела у штабі опозиції, передає "Українська правда".

Про приїзд Нуланд повідомив посол США в Україні Джефрі Пайєт на зустрічі дипломатів з лідерами опозиційних фракцій у неділю ввечері. За словами джерел, приїзд Нуланд очікується у вівторок, 10 грудня.

Нагадаємо, з цією ж метою голова європейської дипломатії Кетрін Ештон відвідає Київ, 10-11 грудня. Її візит став результатом домовленостей між президентами України Віктором Януковичем і Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу у неділю, 8 грудня.

Зокрема, Баррозу повторив Януковичу необхідність політичного рішення нинішньої напруженої ситуації шляхом діалогу з опозицією та громадянським суспільством. Президент ЄК зазначив необхідність шанувати громадянські свободи й дотримуватися максимальної стриманості. !zn

Читайте також:

Генсек ООН по телефону обговорив з Януковичем ситуацію в Україні

ЄС закликав Януковича до мирного діалогу і направляє до Києва свого емісара

Євросоюз ще не вирішив, чи будуть санкції проти української влади за розгін Євромайдану

ОБСЄ готова стати посередником між владою й опозицією