UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дію закону про особливий статус Донбасу планують продовжити на рік - ЗМІ

Норму про продовження дії закону, прийнятого у вересні 2014 року, закладуть у перехідні положення закону про реінтеграцію Донбасу.

Дію закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" планується продовжити ще на рік, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформоване джерело.

"Особливий порядок місцевого самоврядування буде продовжено тимчасово, періодом на рік після набрання чинності закону про відновлення суверенітету України", - повідомило джерело.

За його словами, відповідну норму планується включити до перехідних положень законопроекту про відновлення суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей

Закон України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" набув чинності 20 жовтня 2014 року. Особливий порядок в окремих районах Донецької та Луганської областей вводиться законом тимчасово, на три роки, з дня вступу в силу.

Як свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг", надати окупованій частині Донбасу особливий статус у складі України готові 10% українців.

2 жовтня представник президента в парламенті Ірина Луценко повідомила про те, що законопроект про реінтеграції Донбасу буде внесений у Верховну Раду на поточному пленарному тижні.