UA / RU
Підтримати ZN.ua

Директор НАБУ відхрестився від прослуховування кабінету керівника САП

Ситник обіцяє не допустити, щоб хтось із влади взяв під контроль те, що відбувається в антикорупційних органах.

Директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник прокоментував інформацію про нібито негласне прослуховування у кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького.

Під час круглого столу "Боротьба з корупцією в Україні: стан справ" у Брюсселі він назвав відповідну інформацію викривленою.

"На жаль, специфіка медійного простору в Україні є такою, що, не маючи жодного коментаря від уповноважених органів, журналісти пишуть таке, що, чесно кажучи, фантастичний роман просто відпочиває", - цитує Ситника "Укрінформ".

Директор НАБУ наголосив на тому, що у цьому питанні "немає чого коментувати". І зауважив, що журналісти можуть запитати у керівника САП Холодницького, що "він там знайшов у своєму кабінеті".

За словами Ситника, він не допустить того, щоб "хтось із влади взяв під контроль те, що відбувається в НАБУ і САП".

Як стало відомо у вівторок, 20 березня, на зовнішній поверхні акваріума в робочому кабінеті голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького виявили приховані засоби прослуховування. Пізніше ЗМІ повідомили про те, що кабінет антикорупційного прокурора Назара Холодницького прослуховувало НАБУ зі згоди генерального прокурора.

Також у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Холодницький має намір піти у відставку найближчим часом через проблеми зі здоров'ям.