UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дії російського окупанта тягнуть на міжнародний трибунал - Зеленський

Україна чітко фіксує всі злочини противника

Дії окупанта в Харкові, Охтирці, Києві, Одесі та інших містах тягнуть на міжнародний трибунал. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час брифінгу у неділю, 27 лютого.

"Ця ніч була тяжкою. Що вони роблять? Це помста. Народ піднявся на захист своєї держави. І вони відкрили справжнє обличчя. Це дороги. Вони почали більше бомбити наші українські міста. Вони збираються бомбити ще підступніше вбивати наших дітей. Це зло, яке прийшло на нашу землю і яке треба знищити", - сказав президент.

Він зазначив, що російські окупаційні війська, попри свої обіцянки не чіпати цивільне населення, з перших годин вторгнення, б’ють по цивільній інфраструктурі.

"Вони свідомо обрали тактику на ураження людей...Електростанції, лікарні, дитячі садочки, житлові будинки. Все під ударами цілодобово. Те, що окупанти роблять Харкову, Охтирці, Києву,  Одесі та іншим містам, тягне на міжнародний трибунал", - наголосив Зеленський.

Він доповнив, що Україна чітко фіксує всі злочини противника. 

"Всі злочини ми чітко фіксуємо. Їх було б більше, якби не наші мужні захисники. Українські сили всі молодці, - додав глава держави. 

Читайте також: Україна формує з іноземців міжнародний легіон тероборони – Зеленський

Нагадаємо, у Києві, 26 лютого, диверсійний загін окупаційних російських військ розстріляв автомобіль, у якому сиділи двоє дорослих та троє дітей.  

Amnesty International заявили, що атаки з боку Росії можуть кваліфікуватися як військові злочини та порушують міжнародне гуманітарне право.