UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дії РФ є загрозою не лише Україні, а й всьому ЄС та східному флангу НАТО – Дуда

Президент Польщі зазначив, що ЄС слідкує  за кожним черговим кроком, який робить Росія.

Президент Польщі Анджей Дуда зазначив, що дії Росії несуть загрозу  не лише Україні, а й всьому європейському  регіону, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Ми слідкуємо за кожним черговим кроком, який робить Росія, президент Путін, кожним черговим рішенням дуже уважно. Вважаємо, що, на жаль, вони є загрозою не лише для України, а й для всього нашого регіону, зокрема для східного флангу НАТО та цілого ЄС", - наголосив президент Польщі під час переговорів із президентом України Володимиром Зеленським та президентом Литви Гітанасом Науседою.

21 лютого президент РФ Владімір Путін підписав указ про визнання незалежності «ДНР» та «ЛНР»та договори з кожною з них щодо співпраці у плані оборони, після чого на територію окупованої частини України вже відкрито увійшла російська військова техніка. Терористи вимагають «повернути» їм усю територію Донецької та Луганської областей, тож зараз є ризик значного загострення війни на Донбасі.

Читайте також: Путін налаштований на повномасштабне вторгнення в Україну – Джонсон

23 лютого РНБО ухвалила рішення про запровадження надзвичайного стану по всій Україні. Рішення має бути ухвалене Верховною Радою. Надзвичайний стан передбачається запровадити на 30 днів із правом продовження.

Детальніше про те, що означає рішення Путіна, читайте у статті Тетяни Силіної «Визнання ЛНР/ДНР»: перемога чи програш Путіна і що це означає для України?».