UA / RU
Підтримати ZN.ua

Діаспора просить Зеленського пояснити згоду на "формулу Штайнмаєра"

Діаспора просить президента дати пояснення.

Діаспора Канади просить президента Володимира Зеленського запевнити світ у тому, що незалежність і територіальна цілісність України не підлягають обговоренню. Про це в середу, 2 жовтня, заявила президент Конгресу українців Канади Олександра Хічій, повідомляє Укрінформ.

"Багато жителів України та українців за кордоном дуже стурбовані згодою президента Зеленського на російські умови проведення зустрічі в нормандському форматі. Президенту слід чітко заявити, що незалежність і територіальна цілісність України не обговорюються", - сказала Хічій.

Вона закликала президента Володимира Зеленського упевнитися в тому, що вибори в тимчасово окупованих районах Луганської та Донецької областей не будуть проводитися, поки їх не залишать російські війська і підтримувані з Москви бунтівники, а також поки не буде відновлено контроль України за кордоном з РФ.

Діаспора закликала президента зберегти курс євроатлантичної інтеграції і наполягати на продовженні санкцій проти Росії, поки РФ не поверне Крим і не звільнить Донбас.

Як повідомлялося, раніше в МЗС Франції повідомили про те, що узгодження "формули Штайнмаєра" було однією з умов проведення зустрічі в нормандському форматі, яка відбудеться в найближчі тижні в Парижі.

Зеленський повідомив 1 жовтня про те, що в ТКГ погодили "формулу Штайнмаєра" і розведення сил і засобів в районі Петровського і Золотого. Жителям "сірої зони" Зеленський особисто гарантував безпеку. Він також анонсував розробку нового законопроекту про "особливий статус" Донбасу з урахуванням "формули Штайнмаєра". Заяви Зеленського спровокували масові протести у Києві.