UA / RU
Підтримати ZN.ua

Детектор Медіа: Журналістів Кисельова та Ганапольського в Росії внесли до списків "іноагентів"

Їм інкримінують політичну діяльність за фінансування України.

Журналістів Євгена Кисельова та Матвія Ганапольського внесли до списку "фізичних осіб-іноземних агентів". Про це повідомляє "Детектор. Медіа" з покликанням на росЗМІ. Їм інкримінують "провадження політичної діяльності, отримуючи при цьому фінансування від України".

"Євген Кисельов раніше працював на російських телеканалах НТВ, ТНТ, ТВ-6, нині – ведучий телеканалу "Україна 24". Матвій Ганапольський вів ефіри на радіо "Эхо Москвы", працював на каналах кількох країн, писав для газети "Московський комсомолець". Виїхав із Росії в Україну після 2014 року. Наразі він працює на Прямому каналі", - йдеться у повідомленні.

Це вже четверте оновлення списку "іноагентів" у Росії. З 2017 року в Росії діє закон про "ЗМІ-іноагентів". Нині у переліках "іноземних агентів" більше 100 ЗМІ та фізичних осіб.

Читайте також: У Донецьку помітили "вагнерівців": журналіст показав фото

Раніше "Дзеркало тижня" підготувало реакції політиків, журналістів та артистів на Бучанську різанину. Після відступу з Бучі російські окупанти залишили по собі десятки розстріляних тіл, що лежали прямо на вулиці.