UA / RU
Підтримати ZN.ua

Десять країн оголосили про нові пакети допомоги Україні – Кулеба

Допомога включає як фінансові внески так і озброєння.

За останній тиждень рішення про нові пакети військової або фінансової допомоги на придбання озброєнь для України оголосили десять країн. Про це повідомив глава МЗС Дмитро Кулеба.

"Лише у попередні десять днів рішення про нові пакети військової підтримки або фінансові внески на придбання озброєнь для України були оголошені десятьма країнами", — сказав міністр.

Він додав, що допомога включає системи протиповітряної та протиракетної оборони, артилерійські системи великого калібру, реактивні системи залпового вогню, бойові броньовані машини, а також боєприпаси до всіх цих видів озброєнь.

Зокрема, про нові пакети допомоги оголосили США, Велика Британія, Іспанія, Канада, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Фінляндія, Франція, Швеція.

Читайте також: Україна отримала від Світового банку додаткове фінансування у розмірі 60 мільйонів доларів – Марченко

"Злочини Росії не зупинили ані принципи Статуту ООН, ані міжнародні договори, стороною яких вона була. Єдина мова, яку розуміють у Росії, це мова сили та готовності чинити опір. Тому ми закликаємо всіх партнерів посилити військову підтримку України", — наголосив міністр.

Раніше 22 листопада президент Володимир Зеленський закликав мерів французьких міст надати українським містам допомогу напередодні зими.