UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дещиця спростував інформацію про його виклик до МЗС Польщі через ситуацію навколо Саакашвілі

Посольство України перебувало в постійному контакті з польським МЗС і стежило за ситуацією, яка розвивалася в Перемишлі.

Посол України в Польщі Андрій Дещиця спростовує поширену в ЗМІ інформацію про те, що його викликали в польський МЗС для надання пояснень у зв'язку з подіями, що відбулися напередодні на польсько-українському кордоні під час в'їзду в Україну лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі, повідомляє "Укрінформ".

"Мене не викликали в МЗС Польщі. Після виникнення цієї нештатної ситуації туди був направлений консул генконсульства України в Любліні, який прибув на місце для врегулювання ситуації і допомагав пасажирам, надаючи консульські поради, яким чином дістатися в Україну, роздавав воду", - зазначив Дещиця.

За його словами, посольство України перебувало в постійному контакті з МЗС Польщі і стежило за ситуацією, яка розвивалася в Перемишлі у зв'язку з невідправкою поїзда "Київ-Перемишль" і тим, що кілька пасажирів - громадян України не могли вчасно виїхати з Польщі. Посол також зазначив, що український консул дочекався, коли обидва поїзди вирушать в Україну.

"Зауважень в адресу консула не надходило", - додав він.

Нагадаємо, ЗМІ розповсюдилозаяву євродепутата Яцека Саріуша-Вольського про те, що посла України в Польщі викликали в МЗС Польщі, щоб він дав пояснення у справі Саакашвілі".

Слід зазначити, що Саріуш-Вольський зустрічав Саакашвілі в Жешуві і супроводжував до Перемишля. Також він назвав дії української влади нецивілізованими, у зв'язку з чим хоче обговорити це питання на найближчому засіданні Європейського парламенту.